Volledig scherm
© Kees Martens

Brainport Campus Eindhoven mag aangelegd worden

EINDHOVEN – De Brainport Industries Campus mag aangelegd worden. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen het bedrijventerrein BIC tussen Eindhoven Airport en de N2/A2 ongegrond verklaard.

Dat betekent dat de campus voor high tech-maakbedrijven aan de Anthony Fokkerweg/Beatrixkanaal vooruit kan. Het initiatief van bedrijf KMWE en Brainport Industries behelst in de eerste fase een verzamelgebouw voor high techbedrijven die samenwerken. KMWE zou volgend jaar de eerste 'bewoner' worden.

Daartegen hadden niet alleen de buren bezwaar, maar ook een aantal belangenorganisaties van bedrijventerreinen in Best, Eindhoven en Veldhoven. Die vinden dat er genoeg leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen zijn waar de BIC gevestigd zou kunnen worden. Daar hoeft geen nieuw terrein voor aangelegd te worden, daar is geen behoefte aan, betoogden zij.

De Raad van State maakt daar korte metten mee. Uit het onderzoek van de gemeente Eindhoven en de initiatiefnemers blijkt wel degelijk een behoefte. Ook is duidelijk aangetoond dat andere bedrijven, zoals De Run, Habraken, Westfields en Flight Forum niet geschikt zijn.