Volledig scherm
Bruce Springsteen was in Eindhoven

Bruce - The Boss - Springsteen speelt nummertje mee in Eindhoven

EINDHOVEN - Dan zou je toch denken dat elke gitarist in Eindhoven weet dat dezer dagen Bruce Springsteen in town is. Nee. Niet Mohsen, een ASML-bolleboos uit Iran, en zijn maat Ron. En dus zijn de twee met moeite te overtuigen dat de ouwe kerel, met de bekende haakneus die net spontaan Dylans Knocking on heavens door met hun meezong, echt The Boss was.

Niemand heeft dus een groepsfoto gemaakt. Waarom zouden ze? Zoals elke donderdagavond maken wat expats in The Hub aan de Vestdijk lukraak muziek. Music with Strangers, heet dat. Deze keer deden ze het in de open lucht. En niemand keek op toen tegen tienen wat langswandelende Amerikanen stopten en meeneurieden. "Hij vond het wel oké, we lachten wat , vroegen waar hij vandaan kwam. En we speelden verder. Hij bromde wat ja, zijn vrouw zong uitbundiger."

Antonio's
Springsteen kwam van zijn favoriete restaurant, Antonio's in de Dommelstraat. Al jaren eet hij daar, altijd de zalm. "Nu niet", zegt eigenaar Rosario Marangolo. "Onlangs speelde hij in Rome en hij vroeg of ik spaghetti napolitana kon maken. We hebben gauw een cake gemaakt van tiramisu. Met Bruce is het altijd feest."

Volledig scherm
Mohsen en Ron herkenden The Boss niet toen hij een nummer meespeelde in The Hub