Volledig scherm
© Thinkstock

Brugklasser van Stedelijk College Eindhoven achtervolgd en mishandeld

EINDHOVEN - Een brugklasser van het Stedelijk College in Eindhoven is maandag op straat en in school mishandeld door twee onbekende jongens. Dat bevestigt opleidingsdirecteur Ingrid van Zuijdam.

De leerling zou onder mee tegen z'n hoofd zijn geschopt en ligt volgens zijn vader, die dat beschrijft in een Facebookbericht, met een hersenschudding en gezwollen gezicht in bed. Dinsdag gaan ze aangifte doen bij de politie.

Slaan en schoppen
Volgens opleidingsdirecteur van Zuijdam was de brugklasser met een groepje klasgenoten na hun laatste toets van de toetsweek naar de McDonalds in winkelcentrum Woensel geweest. Op de terugweg naar school kwamen ze twee jongens op een fiets tegen die hen iets toeriepen. De brugklasser zou hebben gereageerd. Daarna kwam het tweetal, volgens de vader van het slachtoffer twee jongens van rond de twaalf of dertien jaar, op hem af en begonnen te slaan en schoppen. Het groepje fietste om aan de belagers te ontkomen volgens Zuijdam snel naar school. Maar het tweetal volgde de leerlingen tot enkele meters in het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Noord-Eindhoven. De mishandeling van de brugklasser ging daar nog enkele momenten door totdat twee VWO5-leerlingen de jongen ontzetten. De daders konden ontkomen voordat een conciërge ter plaatse was. Volgens Zuijdam gaat het niet om leerlingen van het Stedelijk College.

Het slachtoffer is naar de huisarts gebracht en is nu thuis.