Volledig scherm
John en Georgette Jorritsma. © Kees Martens/fotomeulenhof

Burgemeester in spé verhuist snel naar Eindhoven

EINDHOVEN - John en Georgette Jorritsma gaan op korte termijn verhuizen naar Eindhoven. "De stad besturen vanuit Friesland, dat gaat niet", zegt toekomstig burgemeester John Jorritsma.

Het echtpaar wil nu eerst tijdelijke huisvesting zoeken in Eindhoven, en hoopt snel hun woning in Tytsjerk te kunnen verkopen. Jorritsma is nu nog Commissaris van de Koning in Friesland, maar wordt 13 september geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven.

"We hebben overigens nóg een reden om hier snel te gaan wonen", vertelt Georgette Jorritsma. "We verwachten binnenkort de geboorte van een kleinkind, in Den Bosch. Dan is het toch fijn om in de buurt te zijn."

Zaterdagmiddag was Jorritsma samen met zijn echtgenote naar Eindhoven gekomen voor een informeel kennismakingsgesprek met een aantal leden van het Eindhovense college en de gemeenteraad. De bijeenkomst vond plaats op 'neutrale grond', Hotel Pullman aan de Vestdijk.

Volledig scherm
John Jorritsma in gesprek met een aantal leden van het Eindhovense college en de gemeenteraad. Op de achtergrond (in het wit gekleed) Georgette Jorritsma. © Kees Martens/fotomeulenhof