Volledig scherm
© Bert Jansen

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven gekozen tot 'European Digital Leader'

EINDHOVEN - Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven is maandag tijdens het internationale CIO CITY congres in Amsterdam door CIONET verkozen tot de eerste 'European Digital Leader'. CIONET is een internationaal innovatief kennisnetwerk waar ruim 6000 CIO's (Chief Information Officers) en Digital Leaders uit 24 landen bij zijn aangesloten.

Van Gijzel heeft deze internationale prijs gekregen voor zijn verdienste om Eindhoven uit te dragen als één van de Smart Cities van de wereld. Zelf spreekt hij liever van smart society, waarin niet de technologie dominant is, maar de verbinding van technologie met de inwoners. Volgens de jury heeft Van Gijzel er persoonlijk voor gezorgd dat de Brainport Eindhoven regio in 2011 door het in New York gevestigde Intelligent Community Forum is uitgeroepen tot 'smartest region in the world' boven regio's zoals Seoul en Silicon Valley.

Innovatie
Van Gijzel geeft volgens de jury als burgemeester persoonlijk leiding aan de digitale ontwikkeling van Brainport Eindhoven regio. Zo wordt binnen de stichting Brainport in samenwerking met de overheid, bedrijven, kennisinstellingen en de eigen inwoners, Eindhoven ontwikkeld als één van de Europese topregio's voor innovatie en kenniseconomie.

'Voorbeeld'
Hendrik Deckers, oprichter en algemeen directeur van CIONET International: "Van Gijzel heeft al jaren geleden de impact ingezien van de digitale transitie op de hele maatschappij en is dit ook blijven uitdragen. Wij zijn dan ook verheugd dat iemand van zijn statuur verkozen is als Digital Leader van Europa en hopen dat hij een voorbeeld zal zijn voor vele andere bestuurders".