Volledig scherm
© Bert Jansen

Buurtbewoners verdeeld over besluit terugplaatsing Dennis S. in wijk Eindhoven

EINDHOVEN - Bewoners van de wijk waar drie weken geleden de 34-jarige Dennis S. voor zijn woning onder vuur werd genomen, zijn verdeeld over het besluit van de Eindhovense burgemeester om hem terug te laten keren naar zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan. 

"Van mij mag hij terugkomen", zegt B. Yurttagul overtuigd. "Ik voel me niet onveilig. Maar over de kinderen heb ik wél zorgen. Die zijn bang." Yurttagul is de enige bewoner van de Petrus Canisiuslaan die geen bezwaar heeft tegen vermelding van zijn naam in de krant. Alle andere buurtbewoners die hierover aangesproken worden, willen dat per se niet. Zonder uitzondering zeggen zij geen grote bezwaren te hebben tegen de terugkeer van Dennis S..

Er lijkt overigens geen sprake te zijn van een acute dreiging rond Dennis S. want alleen als dat het geval is kan de burgemeester verbieden de man terug te laten keren naar zijn woning. Daarbij moet zo'n verbod dan wel 'een laatste redmiddel' zijn en moeten de 'belangen van de betrokkene als slachtoffer' zijn gewogen. Met die argumentatie heeft de Eindhovense burgemeester het verzoek van de CDA-fractie in de gemeenteraad en van een aantal omwonenden afgewezen om Dennis S. niet terug te laten keren naar zijn woning.

Eén vrouw, wonend in een van de zijstraten van de Sint Petrus Canisiuslaan, heeft er wel moeite mee dat de man terugkeert. "Ik ben er niet blij mee, maar durf er niet veel over te zeggen. Ik voel me niet veilig hier. En ik ben écht niet de enige." Diverse keren heeft de vrouw al verdachte auto's en personen in haar straat gezien en daar de politie over gebeld. "Maar die doet niks."