Volledig scherm
© Thinkstock

Café 't Lempke in Eindhoven wijkt uit naar Tuchthuis

EINDHOVEN - Kroegbaas Tom van Brussel van 't Lempke op het Stratumseind had er opeens genoeg van. Van het een op het andere moment ging de zaak op slot. "Het gebeurde in een opwelling", zegt de exploitant van café 't Lempke achteraf. "Maar ik was het gedoe eigenlijk helemaal zat."

De afgelopen tien jaar bouwde horecaman Van Brussel het café op tot een geliefde uitgaansgelegenheid in Eindhoven. En hoewel het einde met rasse schreden naderde, in augustus staat de sloop van het pand gepland, besloot hij vrijdagochtend toch van het ene op het andere moment de stekker er uit te trekken.

Gevolg: de twee vaste personeelsleden en twintig payrollers (een soort uitzendkrachten, red.) zitten tijdelijk zonder werk.

"De eigenaar heeft de afgelopen tien jaar geen cent in het onderhoud gestopt", zegt Van Brussel. "Dat had onder meer tot gevolg dat de meterkast onlangs uitbrandde, waardoor apparatuur van mij beschadigd raakte." Om het publiek niet teleur te hoeven stellen verhuisde 't Lempke zaterdag en zondag tijdelijk naar het Tuchthuis.

Van Brussel wil graag in de uitgaansstraat blijven. Vanwege het naderende einde van de huidige locatie had hij al enig onderzoek gedaan. "Ik focus me tegenwoordig meer op eten, op barbecue. Vandaar dat ik een gebouw met een tuin of zo wil", zegt hij.

De ondernemer verwacht dat hij 'op korte termijn' een nieuwe locatie heeft. "Hoe de zaak gaat heten? 't Lempke twee punt nul? Ik wil de naam graag houden."