Volledig scherm
Een van de cartoons van Ton Smits waarbij het redden van mensen uit het water centraal staat.

Cartoons over reddingsacties in het water te zien in Ton Smits Huis Eindhoven

EINDHOVEN - Cartoons van beeldend kunstenaar Ton Smits, waarbij het redden van mensen uit het water centraal staat, zijn van donderdag 1 september tot zaterdag 1 oktober te zien in museum Ton Smits Huis.

Een aantal mannelijke en vrouwelijke lifeguards komt op donderdag 1 september naar zwemcentrum De Tongelreep in het kader van de wereldkampioenschappen Lifesaving Sport. Deze sport is afgeleid van het echte reddingswerk in het water. De fantasierijke manier van denken van de inmiddels overleden Brabander Ton Smits plaatst dit onderwerp in een ander licht. Hij schetste absurde situaties en oplossingen. Hulpgeroep dat bijvoorbeeld eerst een vertaling nodig heeft voordat er gered kan worden. Of een ijverige redder die met een grote lach op het gezicht mooie vrouwen redt maar de echte slachtoffers aan hun lot overlaat.

De tentoonstelling van de cartoons over de levensredders is standaard op woensdagen tussen 11.00 en 17.00 uur te bezichtigen in het museum op Jacob Reviuslaan 25. Voor een eventueel bezoek op andere dagen kunnen mensen een verzoek per mail sturen of bellen met 040-2114786. De entreeprijs is 2,50 per persoon. Aanvullende info is te lezen op de website van het Ton Smits Huis.

Het WK Lifesaving Sport vindt onder meer plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op Antoon Coolenlaan 1 in Eindhoven en duurt van donderdag 1 tot en met zondag 18 september. Extra cartoons die hiervoor zijn gemaakt zijn ook tot eind september te bezichtigen in het Ton Smits Huis.