Volledig scherm
© Bert Jansen

CDA Eindhoven: Mag beschoten Dennis S. terugkeren naar huis?

EINDHOVEN - Overweegt burgemeester Rob van Gijzel om de beschoten Dennis S. niet meer te laten terugkeren naar zijn huis in de Sint Petrus Canisiuslaan? En heeft Van Gijzel al veiligheidsmaatregelen getroffen voor de buurt naar aanleiding van de aanslag van afgelopen dinsdagavond? 

Die vragen heeft de Eindhovense CDA-fractie vrijdag aan het college van B en W gesteld op basis van recente berichtgeving over zorgen die omwonenden uitten na de liquidatiepoging in hun straat. De 34-jarige Eindhovense crimineel Dennis S. was namelijk al eerder doelwit van schutters.

2015
In juni 2015 raakte hij ook zwaargewond na te zijn beschoten in Mierlo-Hout. In zijn woning in de Sint Petrus Canisius is hij in 2010 overvallen en een jaar later werden daar opnieuw mannen met bivakmutsen gezien. Na het incident in Mierlo-Hout zou er een man met een kalasjnikov achter hem aan hebben gezeten.

Beschoten
Dinsdag werd S. meerdere keren beschoten in een auto voor zijn woning. Hij werd zeker twee keer geraakt en belandde zwaargewond in het ziekenhuis. S. is al meerdere keren geopereerd.

Het CDA wil ook van burgemeester Van Gijzel weten of er een overleg komt met de buurtbewoners naar aanleiding van de liquidatiepoging.