Volledig scherm
© Erna Lammers

Cel gevraagd voor man uit Eindhoven in relatie-oorlog

DEN BOSCH - Bedreiging, stalking, een roddelblog bijhouden, plus diefstal en een klap moeten een Eindhovenaar (45) in een 'destructieve relatie' met een vrouw uit Leende acht maanden cel kosten. Op de klap na gaf de man alles toe in de rechtbank. oorzaak ligt in een knipperlicht-verhouding vol haat en liefde. Hij vindt dat ze zich teveel met zijn leven bemoeit en wilde een eind.

De vrouw heeft hetzelfde verhaal, maar dan tegenovergesteld. Ze wilde haar ex helpen zijn leven weer op te bouwen, maar komt hem overal tegen. Ze durft de straat niet op en haar dochter lijdt ook aan grote angsten.

Hulp
De man heeft zelf hulp gezocht bij de ggz om zich 'los te maken uit de destructieve relatie', zei hij. Zijn advocate Leonie van der Grinten heeft het over twee mensen die elkaar niet kunnen loslaten (er zijn heel wat mails waarin de man om rust smeekt) en nu het leven zuur maken in een reputatie-oorlog. Zij vindt het een vraag of deze zaak wel in de rechtbank thuishoort.

Cel
Nu hij er ligt, eiste officier Schoo zes maanden cel. De man ging eerder in de fout, is toen gewaarschuwd met twee maanden voorwaardelijk die hij nu er bij moet krijgen. Maar als hij zich laat behandelen, zijn drie maanden opnieuw voorwaardelijk. Wel wil de officier ook een contact-verbod