Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf gevraagd voor verregaande handtastelijkheden in Eindhoven

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Hoewel Najem el Y. in de Grote Beek zit, moet hij volgens officier Janine Kramer toch drie maanden de cel in. Hij zou twee medepatiënten hebben betast.

Twee vrouwen deden eind vorig jaar aangifte tegen de man (34). Bij de ene kwam hij op de kamer 'om een sigaretje te vragen', maar volgens haar zei hij veel leuker te zijn dan haar vriend en streelde haar over haar hele lichaam, tot in haar joggingbroek.

Een maand later ging hij met een andere vrouw wandelen en ook haar probeerde hij te zoenen en opnieuw hield hij zijn handen niet thuis.   De man zelf zegt dat het allemaal onzin is, hij weet nergens van. De tweede vrouw vroeg volgens hem zelf om gezoend te worden, en als vriendinnen proberen ze hem samen te pakken. Dat gebeurt hem meer, hij zit volgens hem helemaal onterecht in de kliniek want hij heeft geen schizofrenie.   Kramer zag 'de zaak toch heel anders dan hij', de vrouwen waren danig overstuur volgens diverse getuigen. Zij vindt het ernstige feiten, berekenend gepleegd tegen kwetsbare vrouwen. Hier past enkel celstraf: drie maanden. Advocaat D. Koningsbloem wist dat niemand dan de betrokkenen had gezien wat er was gebeurd. Hij vroeg vrijspraak en als er toch straf komt dan moet dat lichter zijn want zijn client is verminderd toerekeningsvatbaar.