Volledig scherm
© Ronald Otter

Celstraffen geëist voor drugshandel vanuit Eindhovense woning

DEN BOSCH - Twee Rotterdammers die vanuit een Eindhovens huis drugs verkocht zouden hebben, hoorden dinsdag celstraffen tegen zich eisen van een jaar en één jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk.

De advocaten van Can G. (25) en Mohamed O (24) vroegen om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

De zaak vloeide voort uit een politie-onderzoek in Rotterdam, waarbij de twee hoofdverdachten in beeld kwamen. De politie hield het duo op 8 maart aan in de Eindhovense woning. Daar was op dat moment ook de Duitse verslaafde Andrew G. aanwezig, die voor 1200 euro heroïne had willen kopen. Hij stond gisteren ook terecht, maar was niet aanwezig en moet wat officier van justitie A. Vroombout betreft een werkstraf van 90 uur volbrengen.

De vierde verdachte, Eindhovenaar Bert K (49), vertelde dat hij 75 euro per week had gekregen van een van de Rotterdammers omdat hij drugshandel vanuit zijn huis toestond. Bij de politie-inval werd in het huis 1945 gram heroïne aangetroffen, plus 834 xtc-pillen, 374 gram cocaïne, 1078 gram hennep en 4 ons hasj. Tegen K. eiste Vroombout een werkstraf van 120 uur. De advocaten van de Rotterdammers vonden dat justitie niet heeft bewezen dat die drugs inderdaad door hun cliënten werden verhandeld.