Volledig scherm
© Bert Jansen

Celstraffen voor vier verdachten in Operatie Trefpunt rondom Party King in Best

EINDHOVEN/BEST/WAALRE - Drie mannen (47, 52 en 53) en een vrouw (50) zijn maandagmiddag door de rechter veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenbezit.

Ze krijgen celstraffen van 24 maanden, 12 maanden, 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Bij de grote drugsactie Trefpunt in Eindhoven, Best en Waalre zijn tientallen verdachten aangehouden voor drugs- en wapenbezit. Spil in Operatie Trefpunt was Party King in Best, waar de verdachten allemaal kwamen. Twee weken geleden stonden vier verdachten voor de rechter.

In twee scooters in de garagebox van een 47-jarige man uit Dordrecht vond de politie twee vuurwapens en bijna 8.500 LSD-zegels. Een 52-jarige man uit Amsterdam had een grote hoeveelheid MDMA en hennep in zijn woning en hij vervoerde in 2015 harddrugs. In de woning van de 53-jarige verdachte in Best vond de politie veel hennep, een geladen vuurwapen en munitie. De 50-jarige vrouwelijke verdachte had in haar woning in Waalre een geladen vuurwapen en ook munitie liggen.