Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Chauffeur uit Veldhoven overlijdt na beknelling tussen vrachtwagens

LIEROP/MOENCHENGLADBACH/VELDHOVEN Een chauffeur uit Veldhoven is zaterdagmorgen overleden op een bedrijventerrein in Mönchengladbach-Güdderath in Duitsland nadat hij bekneld was geraakt tussen twee vrachtwagens. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zelf zijn eigen truck met oplegger niet op de rem gezet, denkt de politie.

De alleenstaande man werkt sinds anderhalf jaar bij het bedrijf Rutom Cargo Helmond uit Lierop, zegt directeur Tom van den Broek. De man die eind deze maand 55 zou worden, was al zijn hele leven chauffeur, had veel ervaring.

Nicht
Een nicht van de chauffeur werkte ook enige tijd bij het Lieropse bedrijf. ,,We hebben haar gezegd dat ze zich niet druk moet maken over de kosten van de begrafenis. Ze hoeft het maar te zeggen als we iets kunnen betekenen. Dat is het laatste wat we kunnen doen voor hem." Van den Broek had ook al diverse collega's aan de telefoon die wilden weten wat er gebeurd was. Zij zouden de nicht van de overledene ook graag steunen.

De politie in Mönchengladbach vertelt dat op videobeelden te zien is hoe de chauffeur zijn truck met oplegger parkeert op het terrein van DHL aan de Regioparking. Hij stapt uit en gaat iets doen aan de achterkant. Op dat moment rolt de wagen terug en komt de Eindhovenaar klem te zitten. Hulp van een arts en vervoer naar het ziekenhuis konden de man niet meer redden.

Rem
,,Hoogstwaarschijnlijk is hij vergeten de vrachtwagen op de rem te zetten", zegt een woordvoerder van de politie. Van den Broek reageert verbaasd op die mededeling. ,,Daar hebben ze mij nog niks van gezegd. Ik hoor maandag pas meer." De politie heeft de vrachtwagen nog wel in beslag genomen en het terrein afgezet voor onderzoek. ,,Er is geen sprake van inmenging van derden, maar we willen toch proberen vast te stellen wie er schuldig is. Ook heeft een deskundige de vrachtwagen onderzocht op gebreken, maar die waren er niet", aldus de politiewoordvoerder.