Volledig scherm
Bosch Dreams, woensdag in Parktheater Eindhoven foto Per Morten Abrahamsen

Circus Jeroen Bosch in Parktheater, mét Jim Morrison

Jim Morrison en Salvador Dalí dromen mee bij 'Bosch Dreams van 7 Fingers, het beroemde eigentijdse Canadese circus, woensdag 28 september in het Parktheater in Eindhoven.

Een bijzondere combinatie. Wat heeft Jim Morrison, zanger van The Doors, te maken met de laatmiddeleeuwse Bossche schilder Jheronimus Bosch en zijn 'Tuin der Lusten'?

In de voorstelling 'Bosch Dreams' van het grensverleggende Canadese circus 7 Fingers (Les 7 Doigts de la Main) dwaalt Morrison (1943-1971) rond in de surrealistische wereld van Bosch. Dat heeft een reden volgens Samuel Tétreault van 7 Fingers: ,,Morrison studeerde aan een kunstopleiding in Los Angeles en schreef een scriptie over Bosch. Daarin beweerde hij dat Bosch lid is geweest van de middeleeuwse sekte de Adamieten. Het was in de hippietijd modieus om idealen van de Adamieten te vergelijken met de idealen van de jaren zeventig. Het paradijs vind je op aarde; peace, love, seksuele vrijheid. Vergeet oorlog en geweld, hou van elkaar.''

Bosch Dreams is een verhalende voorstelling, een tijdreis tussen 2016 en 1516 met acrobatiek, animaties, tekst, beweging en fantasiefiguren van Bosch.

Woensdag 28 september Parktheater Eindhoven, 20.00u.