Volledig scherm
Lady Aïda met de leerlingen van de DJ School bij het CKE. Wethouder Mary-Ann Schreurs (links, in gesprek met Niels Veenhuijzen) gaf vrijdag het startsein voor de verbouwing. © Kees Martens/fotomeulenhof

CKE blijft open tijdens grote verbouwing, aannemer plant werkzaamheden met militaire precisie

EINDHOVEN - Cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs gaf vrijdagmiddag de officiële aftrap van de verbouwing van het CKE-gebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. Tijdens de zomervakantie gaat aannemer Hazenberg het grotere sloopwerk uitvoeren.

De hele verbouwing en uitbreiding neemt een jaar in beslag, maar cursisten zijn vanaf september gewoon weer welkom.

Geen last
"Onze aannemer heeft met welhaast militaire precisie een planning gemaakt. Er wordt elke cursusdag alleen 's ochtends en in de vroege middag gewerkt. Om 15.00 uur stoppen de werkzaamheden, zodat cursisten geen last hebben van de verbouwing", zegt interim-directeur Niels Veenhuijzen van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). "Voor de lokalen die we door de verbouwing missen is een goede oplossing gevonden: we huren tijdelijk ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw Florijn hier schuin achter."

Het CKE biedt straks een even uitgebreid cursusprogramma als andere jaren, zowel aan de Pastoor Petersstraat als op de locatie Stratumsedijk. Want hoewel de verkoop van het oude zwembad aan CRA Vastgoed inmiddels rond is, blijft deze locatie komend cursusjaar ook gewoon in gebruik.

Unilocatie
Over precies een jaar moet de verbouwing van de Pastoor Petersstraat 180 tot grote, moderne 'unilocatie' klaar zijn, waarna in augustus de CKE-onderdelen als beeldende kunst, theater en fotografie zich voegen bij de locatie waar tot nu toe alleen de muziek- en dansschool van het CKE zit.

Het CKE houdt 11 september van 13.00 tot 16.00 uur open dag op de locatie Stratumsedijk, met allerlei activiteiten en workshops.