Volledig scherm
© Thinkstock

COC Eindhoven vraagt aandacht voor eenzaamheid onder homoseksuele ouderen

EINDHOVEN - 'Roze' ouderen kunnen van donderdag 22 september tot en met zaterdag 1 oktober hun ervaringen delen en eventuele misstanden melden via een telefonische hulplijn van COC. 

In het kader van de 'week van de eenzaamheid' stelt COC deze service beschikbaar. Wim van Ham van COC Eindhoven en regio legt uit: "Regelmatig bereiken ons signalen dat er in zorginstellingen op dit gebied het een en ander speelt, maar als we doorvragen komen we er niet precies achter wat er werkelijk aan de hand is. Van directie, management of verpleegkundigen krijgen we dan te horen dat er bij hen geen LHBT's zijn of ze dat in ieder geval niet kennen. Bij de thuiszorg speelt hetzelfde probleem." 

Met LHBT's doelt Van Ham op lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendere ouderen. Zij kunnen hun ervaringen delen via telefoonnummer 06-14524630. Dat nummer is op werkdagen bereikbaar van 16.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 16.00 uur. Anoniem bellen kan ook. Buiten die tijden is COC per mail bereikbaar.