Volledig scherm
Phillip Cocu. © Kay In t Veen/Pro Shots

Cocu brengt patronen aan, rekent op behoud sterkhouders

THONON-LES-BAINS - Phillip Cocu was content met de 2-1 zege op Saint-Étienne, in het Franse Thonon-les-Bains. De coach van PSV wilde zijn ploeg laten oefenen met bepaalde patronen voor ogen, bijvoorbeeld bij balbezit van de tegenstander.

De komende duels hoopt hij nog een aantal andere accenten aan te kunnen brengen om het elftal klaar te stomen voor de start van de competitie en de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Cocu zag dat Luciano Narsingh en Luuk de Jong in Thonon de productie tot twee opvoerden en dat de Fransen maar tot één goal kwamen. Dat was ook te danken aan uitstekend keeperswerk van zowel Jeroen Zoet als Remko Pasveer.

De Jong startte in de tweede helft weer als diepe spits, waarna Jürgen Locadia naar de flanken ging. Cocu vindt het nog te vroeg om te zeggen of Locadia en De Jong voor dit seizoen allebei sowieso behouden blijven voor de club, maar houdt er wel sterk rekening mee. "Ik kan er wel vanuit gaan, maar het is op dit moment nog vroeg en in het voetbal kan er van alles gebeuren. We zijn over hen allebei zeer tevreden. Er kan ook op andere posities of met andere spelers iets gebeuren. Misschien zou Florian Jozefzoon of Luciano Narsingh een stap kunnen zetten, om een voorbeeld te noemen. We hebben onze schaduwlijst helemaal op orde."

Cocu laat deze voorbereiding veel jeugdspelers meetrainen en is tevreden over hun inbreng. "Dat hoort ook bij onze club, dat jonge spelers bij ons meetrainen en ook minuten maken in wedstrijden."