Volledig scherm
Phillip Cocu. © Joep Leenen/Pro Shots

Cocu kapittelt PSV-fans wegens spreekkoren naar scheidsrechter Makkelie

EINDHOVEN - Op de persconferentie na het door PSV gewonnen duel met Excelsior hekelde trainer Phillip Cocu de supporters in het uit-vak van PSV, die spreekkoren uitten richting scheidsrechter Danny Makkelie. Vrijwel meteen na aanvang van het duel hadden de PSV-fans het verbaal gemunt op de arbiter.


Bij een deel van de PSV-ban is er nog altijd onvrede over Makkelie, die Ajax vorig seizoen op weg naar de landstitel leek te 'helpen' met een verkeerde beslissing. Hij gaf de Amsterdammers onterecht een penalty. Ondanks alles werd PSV alsnog kampioen.
Cocu was na afloop helemaal klaar met de onheuse bejegening van Makkelie. "Dat past helemaal niet bij de club PSV", vindt Cocu. "Ik heb direct na een paar minuten de team-manager gevraagd om de beveiliging in te schakelen om dit te laten stoppen. Ook de aanvoerder heeft het vervolgens geprobeerd, nadat het spel was stilgelegd. De scheidsrechter heeft terecht de wedstrijd onderbroken. Nogmaals, dit past totaal niet bij PSV en ik schaam mij ervoor. Steun de club op een positieve manier, dat past wel bij ons."
Scheidsrechter Makkelie gaf tijdens het duel een penalty aan Excelsior, maar dat leidde niet tot verdere commotie.