Volledig scherm
Phillip Cocu. © Joep Leenen/Pro Shots

Cocu met PSV op recordjacht: "Meer druk voor ons door nederlaag tegen Feyenoord"

EINDHOVEN - Door de nederlaag tegen Feyenoord staat er in de competitie druk op PSV om te blijven winnen. De achterstand op de Rotterdammers is al vijf punten en PSV wil dat gat niet verder laten groeien.

"Het is gezond dat die druk er is en dat is ook nodig. Druk is er als je bovenaan staat, maar ook als je achtervolgt. Tegen Roda JC waren we het in het bekertoernooi al aan onze stand verplicht om aan het thuispubliek een goede reactie te geven. Dat hebben we goed gedaan. We konden uiteraard niet tevreden zijn nadat we in eigen huis twee keer hadden verloren."

Uitzege
Cocu vindt dat Excelsior geen simpel te bestrijden tegenstander is. PSV kan zaterdagavond de dertiende uitzege op rij halen in de eredivisie. Dat zou een eredivisierecord zijn, het is geen enkele ploeg ooit gelukt. "Excelsior draait goed, met een goed voetballende ploeg die compact verdedigt. Je ziet dat de trainer (Mitchell van der Gaag, red.) in zijn loopbaan als trainer en speler in Portugal het nodige heeft meegemaakt. Dat brengt hij in dat team, maar ze hebben ook gewoon goede voetballers in de ploeg, met drie snelle spelers voorop. Wij moeten zelf de lijn doortrekken van afgelopen woensdag. We hebben laten zien dat we onder druk sterker kunnen worden." PSV mist nog Oleksandr Zinchenko en Jürgen Locadia, de rest van de ploeg is fit.