Volledig scherm
EPA

Cocu: Pröpper mocht penalty niet nemen (video)

EINDHOVEN - Davy Pröpper mocht van scheidsrechter Martin Atkinson de penalty tijdens PSV-Atlético Madrid niet nemen. Hij had na het oplopen van een hoofdwond weliswaar een nieuw shirt aangetrokken, maar op dat nieuwe shirt zat nog een vlekje bloed. 

Atkinson beriep zich op regels die het verbieden dat spelers in zo'n geval het veld inkomen.

Cocu keurde de actie van de scheidsrechter niet af, maar had er zichtbaar moeite mee. "Davy stond als eerste op onze strafschoppenlijst en daarna Gastón Pereiro. Hij speelde echter niet. Andrés Guardado nam dus zijn verantwoordelijkheid, maar mist dan de penalty. Natuurlijk moeten we dat onszelf verwijten en dat doen we ook. Aan de andere kant is het ook een avond waarop het zeker niet heeft meegezeten. Ik wil daar niet te veel over zeggen omdat ik daar niet van houd, maar het zat ons arbitraal niet mee. Daar houd ik het maar bij."

PSV heeft dinsdagavond de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloren van Atlético Madrid. In het Philips Stadion werd het 0-1. De hoofdrol in Eindhoven was absoluut voor scheidsrechter Atkinson. De Britse arbiter maakte enkele zeer opvallende beslissingen. Hij keurde in de openingsfase een doelpunt af van PSV, maar was aan de andere kant minder flauw. Saul Niguez kon raak schieten uit een corner (0-1), terwijl Pröpper met een hoofdwond op de grond lag na een luchtduel.