Volledig scherm
© Pro Shots

Cocu: Tevredenheid de valkuil voor PSV

EINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu ziet in tevredenheid het grootste sportieve gevaar voor het PSV van komend seizoen. Dat zei hij tijdens het trainingskamp van de ploeg in het Zwitserse Verbier. De coach ging in op de stand van zaken bij zijn ploeg. „Minder honger hebben dan nodig is, bedoel ik dan. Tegenstanders zullen ons van de troon willen stoten en nog meer energie in een wedstrijd stoppen dan normaal. Wij zijn twee keer achter elkaar kampioen geworden en vorig seizoen hebben we al gemerkt wat het zijn van landskampioen betekent.”

Bij PSV kwam uit de evaluatie dat er afgelopen seizoen te veel puntenverlies rondom Europese duels was. "Aan het eind van de rit kan een gelijkspel in eigen huis tegen pakweg Excelsior gewoon het verschil bepalen, is opnieuw de conclusie. Of een wedstrijd waarin je met 4-0 voorstaat en met te veel spelers ‘het zal wel’ gaat denken. Dat mag niet. Nu we dit meegemaakt hebben, weet ik ook dat het in ons achterhoofd blijft."

Cocu geeft aan dat hij zich gecommitteerd heeft aan PSV voor dit seizoen en dus sowieso niet weggaat. "Ik bekijk wat mezelf betreft alles per jaar. Welke club er ook komt, ik ga dit seizoen niet meer weg omdat ik me heb gecommitteerd aan PSV. We continueren wat we hebben ingezet." Spelers die energie in het team blijven stoppen, ook als ze rondkijken naar iets anders, blijven wat hem betreft altijd welkom bij de ploeg. Hij doelt onder meer op Adam Maher en Florian Jozefzoon, die zich op trainingen uitstekend manifesteren.