Volledig scherm
Aan de Niers in Deurne viel maandag rond 14.45 uur een grote afgebroken tak bovenop een geparkeerde auto. De auto raakte flink beschadigd. Niemand raakte gewond. © Bert Jansen

Code oranje ingetrokken door KNMI, flinke regen- en onweersbuien boven regio

EINDHOVEN - De zwaarste regen- en onweersbuien hebben Noord-Brabant maandagavond verlaten. Het KNMI heeft rond 21.45 uur code oranje beëindigd. Voor Noord-Brabant geldt nog wel code geel.

Het KNMI gaf maandag aan het eind van de middag code oranje af als waarschuwing voor zware onweersbuien met regen en hagel.

Voor het hele land gold toen al code geel (wees alert), sinds 17.00 uur gold code oranje (wees voorbereid) voor het oosten en midden van Nederland. In de avondspits trokken zware regen- en onweersbuien over de regio rond Eindhoven en Helmond. Plaatselijk was hagel, windstoten en veel regen in korte tijd mogelijk. 

Onder meer vanuit Aarle-Rixtel, Reusel, Beek en Donk, Handel, Bladel en Veldhoven kwamen meldingen van wateroverlast. Op het Volmolenplein in Geldrop brak maandagavond een grote tak af van een boom. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd en verwijderd.

Net buiten Gemert, richting De Mortel:
 

Veldhoven:

Bladel:

Deurne
Aan de Niers in Deurne viel maandag rond 14.45 uur een grote afgebroken tak bovenop een geparkeerde auto. De auto raakte flink beschadigd. Niemand raakte gewond. De tak was afgebroken door de wind.


Ochtendspits
Een gebied met zware neerslag en onweer zorgde maandagochtend tijdens de ochtendspits voor extra lange files in delen van Limburg en Brabant. Rond half 8 bereikte de regenval de regio Eindhoven waarna de files daar snel toenamen. Rond 10 uur waren de files opgelost. 

In de gebieden waar het flink regent, zijn de files een stuk langer, meldt de ANWB. De organisatie verwacht vooral een zware avondspits: ,,Door pittige buien zullen de files langer zijn dan gebruikelijk.'' 

Volledig scherm
Op het Volmolenplein in Geldrop brak maandagavond een grote tak af van een boom. Niemand raakte gewond en er raakten ook geen auto's beschadigd. De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd en verwijderd. © Bert Jansen
Volledig scherm
Wateroverlast op het industrieterrein in Beek en Donk aan de Everbest.
Volledig scherm
© Buienradar.nl
Volledig scherm
© KNMI