Volledig scherm
© Thinkstock

Congres TU Eindhoven over energie- innovatie

EINDHOVEN – Energy Now is de titel van een congres over duurzame energie dat donderdag 9 juni op de TU/e gehouden wordt. De organisatie is in handen van 25 studenten die samen Team Energy vormen.

Hoofdthema's zijn de opslag van energie, nodig om bijvoorbeeld zonne-energie later te gebruiken, en 'smart grids', intelligente elektriciteitssystemen die niet meer centralistisch werken.

Energy Now probeert een brug te slaan tussen fundamenteel onderzoek en het toepassen van technologieën in de samenleving. Tijdens de dag zijn er inspirerende speeches (SETalks, Sustainable Energy Talks, gebaseerd op TEDtalks) van onder anderen energievisionair Arash Arami en Max Aerts van het TU-Team Fast (de groep studenten die een auto op mierenzuur ontwerpt), workshops met onder meer Eneco, Nuon, Differ, Ecovat & Kic InnoEnergie, een beursvloer, en een slotdebat.

Meer informatie over het programma, dat loopt van 9.30 tot 19.00 uur, is te vinden op de website. Dagvoorzitter is Jim Stolze, bekend als oprichter van TEDx Amsterdam en als tv-presentator op RTLZ. De locatie is het Auditorium in het Science Park van de TU/e in Eindhoven.