Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Contactverbod voor 51-jarige man uit Helmond na bedreigen en belagen ambtenaren Eindhoven

HELMOND - De rechtbank heeft een 51-jarige man uit Helmond veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf en een contactverbod van twee jaar met zijn slachtoffers. De Helmonder heeft gemeenteambtenaren bedreigd en belaagd en een medewerker van de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE) belasterd en bedreigd.

De man bedreigde vorig jaar twee medewerkers van de gemeente Eindhoven. Volgens justitie deed de 51-jarige man dat door te dreigen dat hij de ambtenaren en hun gezin zou doden.

Hitler
Ook viel hij één van hen stelselmatig lastig door ruim 400 mails te sturen waarin hij de medewerker uitmaakte voor onder meer NSB’er, leugenaar en pedofiel. De man maakte zich in maart 2015 ook schuldig aan laster. Hij stuurde een e-mail naar een groot aantal personen en instanties waarin hij een medewerker van GGzE ‘de Hitler van deze tijd’ en ‘de grootste pedofiel van de wereld’ noemde.

In december 2014 bedreigde hij deze medewerker al met geweld.

Eerder bestraft 
Volgens de rechtbank is de man al eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld. Maar volgens een psycholoog heeft de man een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens waardoor de daden hem verminderd toegerekend kunnen worden.

Contactverbod
De rechtbank heeft opgelegd dat het contactverbod met de medewerker van de gemeente direct ingaat omdat er ernstig rekening gehouden wordt met nieuwe dreigementen. ''Iedere keer dat de verdachte zich niet houdt aan het contactverbod, zal hij een maand de gevangenis in moeten'', aldus de rechtbank. Daarnaast moet de verdachte de medewerker een schadevergoeding van 400 euro betalen.