Volledig scherm
© Bert Jansen

Crash vrachtwagen met ruim 3000 kippen zorgt voor hinder op wegen bij Eindhoven (video & poll)

EINDHOVEN - Het verkeer op de (snel)wegen rond Eindhoven ondervond dinsdagochtend veel hinder van het eerdere ongeval op de A2 met een vrachtwagen met kippen. Zowel op de A2, de N2 als de A67 stonden files. De A2 was voor verkeer vanuit het zuiden afgesloten ter hoogte van knooppunt De Hogt, om 11.30 uur ging de weg weer open. Op de A2, parallelweg N2 en de A67 stonden grote files.

Op de rondweg in Eindhoven was het drukker dan normaal. Vooral tussen de Geldropseweg en de Tilburgseweg was het heel druk. Ook tussen de Berenkuil (Insulindeplein) en de Kennedylaan was het aanschuiven geblazen. En ook op de Hugo van der Goeslaan, nabij DAF, stond file. Vanaf 9.30 uur namen de files op de rondweg en toegangswegen naar Eindhoven langzaam af.

Lading verloren
Op de A2 nabij de Tilburgseweg verloor dinsdagochtend rond 4.30 uur een vrachtwagen een deel van zijn lading. De aanhanger van de truck was geladen met ongeveer 3200 kippen. De meeste dieren hebben het ongeluk overleefd. Ze zaten en liepen op de A2. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd. Automobilisten kunnen gebruikmaken van parallelweg N2. Verkeer richting Utrecht wordt bij knooppunt Leenderheide aangeraden om te rijden via de A67, A73, A50 en A15.

Kratten vol kippen
Bestuurders die net achter de vrachtwagen reden toen het ongeluk gebeurde, hebben hun weg kunnen vervolgen. De chauffeur verloor zijn lading toen hij met zijn voertuig in de berm terechtkwam. De aanhanger was geladen met grote containers die gevuld waren met kratten vol kippen. Honderden dieren hebben het ongeluk niet overleefd. Sommigen werden geraakt door de containers en anderen zijn overreden door passerend verkeer op de A2. Ook op de N2 is een aantal kippen doodgereden. 

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Flinke vertraging rondom Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Flinke vertraging rondom Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Overzicht van de files bij Eindhoven om 7.20 uur. © ANWB
Volledig scherm
File ter hoogte van de High Tech Campus © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Op de A2 nabij de Tilburgseweg in Eindhoven heeft een vrachtwagen een deel van zijn lading verloren. De aanhanger van de truck was geladen met ongeveer 3200 kippen. Het ongeval zorgt voor lange files rond Eindhoven.