Volledig scherm
Marianne van Eeuwijk en Jos Walta met het boek over Eindhoven. Rechts een illustratie uit het boek. FOTO Jurriaan Balke/fotomeulenhof

De Boekenberg Eindhoven viert 30-jarig bestaan

EINDHOVEN - Bij het 30-jarig bestaan geeft kinderboekenwinkel De Boekenberg een informatief kijk- en zoekboek over Eindhoven uit. "Bij onze dertigste verjaardag wilden we laten zien dat wij iets hebben met Eindhoven, dat we trotse inwoners van de stad zijn", zegt Marianne van Eeuwijk van kinderboekenwinkel De Boekenberg.

Met haar partner Jos Walta viert zij het 30-jarig bestaan met de uitgave van een kinderboek over Eindhoven. Illustratrice Janine de Goey tekende het werkje waarvan zondag 18 september het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Peter Kentie van Eindhoven365, de organisatie die de stad promoot. "En dat willen wij ook eigenlijk doen", voegt Walta toe.

In de drie decennia is De Boekenberg alleen maar gegroeid, vertellen de eigenaren in de winkel vol prachtige kinderboeken aan de Kleine Berg. Crisis of geen crisis, afname van het aantal boekenlezers of niet, het gaat nog steeds vooruit met De Boekenberg, vertellen Van Eeuwijk en Walta. Daar zijn volgens hen verschillende redenen voor. "In het begin kwamen hier vooral mensen die zelf al veel literatuur lazen.

Nu zie je veel ouders die willen bevorderen dat hun kind een boek leest. Dat is steeds belangrijker geworden", aldus Walta. "Inmiddels zijn we aan de volgende generatie klanten toe: de kinderen van toen zijn nu ouders, de vaders en moeders van toen zijn blij dat ze als grootouders weer kinderboeken bij ons mogen kopen." De Boekenberg heeft ook al een tweede vestiging: in de Urban Shopper op Strijp-S.