Volledig scherm
Luuk de Jong. © Kay In t Veen/Pro Shots

De Jong nog in dubio, trots op bericht van PSV

EINDHOVEN - Luuk de Jong keerde vrijdag terug op De Herdgang, samen met de andere Oranje-internationals. Voor hem worden het na de vakantie spannende weken. 

Met een gevoel van trots vernam hij dat PSV zijn tot 2019 lopende contract graag wil verlengen. "Dat zijn welkome berichten", zei de aanvoerder, nadat hij en zijn collega's de eerste stappen op het trainingsveld zetten. "Ik proef de waardering en voel me in Eindhoven na twee seizoenen gewoon hartstikke goed. Echt, ik weet wat ik hier heb en dat is iets heel moois. Als sportman blijf ik wel de ambitie houden om nog ooit een stap te zetten. Of dat deze zomer al gebeurt, is niet te zeggen. Er speelt nu niks concreets. Wel stel ik binnenkort een termijn en laat ik PSV niet tot het einde van de transferperiode wachten. Ik kan me voorstellen dat de club op een gegeven moment wel duidelijkheid wil, ook al is de voetballerij nou eenmaal moeilijk te voorspellen."

De Jong speelt zaterdag bij de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, bij VV Dongen, waarschijnlijk nog niet mee. Hij maakte vorig jaar liefst 26 goals in de eredivisie en verbrak daarmee zijn persoonlijke record, dat op 25 stond.