Volledig scherm

De Tekenmeesters over The Big Draw: Tekenen is de basis van alles

EINDHOVEN - Het Eindhovense collectief De Tekenmeesters doet met volle overtuiging mee aan The Big Draw. Om aan te geven hoe verzot ze zijn op tekenen: Anneke Vervoort heeft meer dan vijftig tekenpennen in haar bezit en haar collega Gemma Tegelaers doet daar niet voor onder. Over het aantal potloden doen ze er – ietwat blozend – maar het zwijgen toe...

De twee zijn lid van De Tekenmeesters: een Eindhovens collectief dat het tekenen met de hand wil bevorderen. Het gezelschap bestaat uit vier enthousiaste tekenaars, als architect, ontwerper of illustrator betrokken bij het tekenvak, met gezamenlijke wortels op de TU/e.

Op gezette tijden organiseren ze 'schetspedities': tekenen op een bijzondere locatie met een keur aan materialen. En iedereen kan daarbij aanhaken. Zo ging de club onlangs naar de Catharinakerk en het Van Abbemuseum. Binnen en buiten werd er getekend, met potlood, krijt, pen en ook aquarel – of een combinatie daarvan. Op kleine tekenblaadjes tot aan A-3-lappen aan toe. De resultaten van die sessies zijn nu te zien in het Natlab, als onderdeel van The Big Draw.

Het met de hand tekenen is essentieel om je werk als architect of ontwerper goed te kunnen doen. "Door te tekenen, leer je een ruimte veel sneller en ook beter kennen, omdat je heel goed leert waarnemen. En dat kun je vervolgens vertalen naar een leesbare tekening", aldus Vervoort.

'De architectuurtekening herleeft.' Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven. Van 2 tot en met 5 okt. 

Kijk voor het complete programma op de website

Volledig scherm
Het Van Abbemuseum en vijver, werk van Gemma Tegelaers.
Volledig scherm
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement