Volledig scherm
© stock.xchng

De zomer is begonnen, wat ga jij doen? (poll en video)

EINDHOVEN - De zomer is officieel begonnen. In de nacht van maandag op dinsdag om 00.34 uur. De laatste dag van de lente was er een om snel te vergeten. Op sommige plekken in Nederland viel 30 mm regen. Voor de lol ging niemand naar buiten. We snakken naar zon.

Dinsdag is de langste dag van het jaar. Al zou je dat niet zeggen als je naar buiten kijkt. Het regent nu al weken en dat blijft deze week nog. Het wordt wel warmer. Mensen die in Nederland op vakantie zijn, moeten nog even doorbijten. In het weekend wordt de regen minder, maar echte zomerse dagen laten zeker nog 2 weken op zich wachten.

1 juni
De meteorologische zomer is al op 1 juni begonnen. In de meteorologie wordt met administratieve seizoenen gewerkt die men laat beginnen op de eerste dag van maart, juni, september en december.

Zomervakantie
Dit jaar valt de zomervakantie in het zuiden laat. Deze begint op 23 juli en eindigt op 4 september. Hopelijk breekt de zon dan wat vaker door. Of misschien moeten er dan nog last minute vakanties geboekt worden.

Vakantiegeld
Minder dan de helft van de Nederlanders geven hun vakantiegeld uit aan de vakantie zelf, slechts vier op de tien mensen gebruiken het daarvoor. Vaker wordt het gebruikt voor het kopen van andere zaken, bijvoorbeeld luxe artikelen. Gaf 2 jaar terug 22 procent van de huishoudens het geld uit aan andere zaken dan vakantie, dit jaar is dat 27 procent. Vakantiegeld wordt ook nog steeds gebruikt om schulden af te lossen.

Poll

Volledig scherm
© Thinkstock
Volledig scherm
Volledig scherm
Een verregende kermis in Son
De zomer is vandaag officieel begonnen, al is daar buiten weinig van te merken. In 2013 was dat wel anders. Toen had Eindhoven op 18 juni een zonnige primeur. Als eerste plaats in Nederland bereikte de temperatuur een tropische waarde.