Volledig scherm
Grote drugsactie in Best. © Bert Jansen

Deel verdachten grote drugsactie naar huis

EINDHOVEN - Van de 55 personen die maandag tijdens de grote drugsactie zijn opgepakt, worden er 23 niet voorgeleid. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. Zij zijn inmiddels op vrije voeten of komen spoedig vrij.

Zij zijn gehoord en verder is er tegen hen dus onvoldoende bewijs of de delicten waarvan ze worden verdacht zijn niet zwaar genoeg om ze langer vast te houden. Hoeveel van hen niet meer als verdachten worden beschouwd, is niet bekend.

Voorgeleid

In totaal zijn tot nu toe veertien verdachten voorgeleid. Van hen allemaal is de voorlopige hechtenis verlengd, in de meeste gevallen met twee weken.
Een 55-jarige man uit Kaatsheuvel, een 37-jarige Waalwijker en een 50-jarige Bestenaar die maandag in Tsjechië is opgepakt, worden door het OM als hoofdverdachten beschouwd. Zij zouden onder het mom van het partyverhuurbedrijf Party King in op het bedrijventerrein in Best een ontmoetingsplek voor criminelen hebben gehad.

Van de overige verdachten die zijn voorgeleid - tussen de 23 en 69 jaar - komt het gros uit Brabant en Limburg, een man uit Rotterdam en een uit Apeldoorn. De eerste aanhouding in dit grote onderzoek vond al op vrijdagavond plaats, op de A58 richting Tilburg.

Volledig scherm
© Bert Jansen