Volledig scherm
De defecte trein. © Bert Jansen

Defecte trein stil bij station Eindhoven, 60 passagiers geëvacueerd (video)

EINDHOVEN - Tussen station Eindhoven en station Eindhoven Strijp-S is woensdagochtend een trein stilgevallen. De passagiers zijn geëvacueerd. 

Het gaat om de NS-sprinter van Eindhoven naar Tilburg Universiteit die om 10.03 vertrok vanaf station Eindhoven. Volgens een woordvoerder van de NS was er een storing in het luchtsysteem, waardoor de remmen van de trein het niet meer deden. De trein is zo ingesteld dat hij dan automatisch stopt met rijden.

Passagiers
Vanwege de warmte werden de ramen van de trein opengemaakt met een sleutel. De ongeveer 60 passagiers zijn na een kleine drie kwartier geëvacueerd. De trein kwam 80 meter na vertrek vanaf station Eindhoven stil te staan. De treinpassagiers zijn teruggelopen naar het station, waar ze een flesje water kregen. Een van de passagiers was de 18-jarige Thomas Weemaes uit Tilburg: "We moesten naar de voorkant van de trein lopen. Daar werd een deur opengemaakt, waardoor iedereen via een trapje naar buiten kon.'' Een locomotief heeft de trein weggesleept.

Volledig scherm
De defecte trein. © Bert Jansen
Tussen station Eindhoven en station Eindhoven Strijp-S is woensdagochtend een trein stilgevallen. De passagiers zijn geëvacueerd.