Volledig scherm
Vals biljet van 50 euro.

Delaplan Mariënhage in Eindhoven krijgt steun raad; mogelijk bruggetje naar kloostertuin

EINDHOVEN - Het Delaplan voor restauratie en herontwikkeling van het kloostercomplex Mariënhage in het centrum van Eindhoven krijgt steun van alle politieke partijen.

De gewenste gemeentelijke bijdrage komt er. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de meningsvormende raadsbijeenkomst. Mogelijk dat de gemeenteraad komende dinsdag definitief instemt om als gemeente bij te dragen aan dit plan. Het gaat onder meer om een bijdrage van 1,3 miljoen euro en een garantstelling voor een lening voor een bedrag van 2,5 miljoen. Ook de provincie draagt bij.

Het grootste deel van de kosten van het miljoenenproject zijn straks voor de nieuwe eigenaar van het eeuwenoude complex, uitvaartcoöperatie Dela. Zij gaat Paterskerk en kloostervleugels herontwikkelen tot ceremonieruimte, hotel en congresruimte.

GroenLinks en VVD pleitten ervoor om via een nieuw bruggetje over de Dommel zeker te stellen dat als de (nu nog besloten) kloostertuin openbaar terrein wordt, dit ook daadwerkelijk makkelijk te bereiken zal zijn voor inwoners van de stad. Wethouder Schreurs gaf aan dat dit kan, maar dat de raad hier dan wel extra geld voor moet vrijmaken.