Volledig scherm
© Bert Jansen

Dennis S. uit Eindhoven nog altijd in coma met vier kogels in zijn buik

EINDHOVEN - Een week na de aanslag op zijn leven is Eindhovenaar Dennis S. er nog steeds slecht aan toe. Hij is inmiddels zeker vier keer onder het mes gegaan, ook maandag werd hij weer geopereerd.

Er zitten vier kogels nog in zijn buik. Dat zegt zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Volgens de politie is zijn situatie desondanks stabiel. De 34-jarige man werd vorige week dinsdag in het begin van de avond onder vuur genomen.

Hij zat als bijrijder in een auto die vlakbij zijn huis stond, aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Zwaargewond wist hij te vluchten. Sinds hij in het ziekenhuis ligt, wordt hij volgens advocaat Heuvelmans kunstmatig in slaap gehouden. Zijn toestand blijft zorgwekkend, aldus Heuvelmans. Er zouden zoals eerder gemeld niet één maar nog vier kogels in zijn buikstreek zitten.

Aanslag
Omwonenden hoorden vier tot zes schoten. De vermoedelijke vluchtauto van de aanslag is in de nacht van 6 op 7 juli gestolen in Berghem. De BMW stationwagen werd vlak na de aanslag brandend in Tongelre aangetroffen. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het is niet de eerste aanslag op zijn leven, de man is vaker doelwit geweest, ook van overvallen. Buurtgenoten maken zich zorgen over de veiligheid in de straat en de Eindhovense CDA-fractie wil van burgemeester Van Gijzel weten of hij een terugkeer van de man naar huis tegenhoudt.

Jaren terug stelde burgemeester Rob van Gijzel zo'n verbod in voor een drugscrimineel die in de Boutenslaan woonde en doelwit was van een aanslag met een automatisch vuurwapen.