Volledig scherm
Chef-dirigent Sander Teepen.

Dirigent Sander Teepen geeft stokje over tijdens tuinconcert Phileutonia Eindhoven

EINDHOVEN - Koninklijke Harmonie Phileutonia geeft op zondag 24 juli haar jaarlijkse tuinconcert als afsluiting van het seizoen.

Dit jaar heeft het optreden een bijzonder tintje omdat het ook in het teken staat van het afscheid van Sander Teepen, hij neemt na elf jaar afscheid als chef-dirigent  Om symbolisch uiting te geven aan de wisseling van de wacht brengt de nieuwe dirigent Robbert Vos als solist op euphonium het stuk Pantomime van Philip Sparke ten gehore. Dit gebeurt onder begeleiding van het harmonieorkest onder leiding van Sander Teepen. Vervolgens speelt de afscheidnemende Teepen als solist op hobo het stuk El Bosque Magico van Ferrer Ferran onder begeleiding van het harmonieorkest onder leiding van Robbert Vos.

Tijdens het concert ontvangen leerlingen die dit jaar een HaFa-examen hebben gedaan hun diploma's en wordt één van de leden bedankt voor zijn of haar bijzondere verdiensten voor de vereniging in de afgelopen jaren. De organisatie vraagt bezoekers zelf een stoel mee te brengen om zich te verzekeren van een comfortabele zitplaats. Het concert vindt plaats in de tuin van De Pastorie op Hoogstraat 301 en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer info op de website van de harmonie.