Volledig scherm
DJ La Fuente, bij de burgerlijke stand Job Smeltzer uit Eindhoven, bij de Lichttoren waar hij de hele marathon-start gaat begeleiden. FOTO JEAN PIERRE REIJNEN/FOTOMEULENHOF

DJ La Fuente is de Eindhovense Lee Towers bij Marathon

EINDHOVEN - Marathon Eindhoven krijgt zijn eigen muzikale gezicht. Zoals Rotterdam Lee Towers heeft met You'll never walk alone, zo gaat de Eindhovense dj La Fuente op 9 oktober de lopers begeleiden bij start en finish.

In Rotterdam gaan de marathonlopers van start begeleid door Lee Towers die You'll never walk alone zingt. Zoiets mist Marathon Eindhoven nog, sterker nog, de sfeer ontbreekt bij de start, zo signaleerden deelnemers in een enquête van organisatiebureau Golazo Sports, vertelt directeur Edgar de Veer. En dus ging de organisatie op zoek naar een echte Eindhovense artiest die de start kon doen. "Een jonge dj met een grote naam, dat past wel bij Eindhoven", aldus De Veer.

"Dan is het toch mooi dat ze bij mij uitkomen, een hele eer," zegt de artiest in kwestie: dj La Fuente, oftewel Eindhovenaar in hart en nieren Job Smeltzer. Zijn passie, behalve het muziek maken, zijn auto's, maar met de marathon heeft hij ook wel wat. "Hardlopers hebben net als ik ook een passie, dat begrijp ik. Dat hebben we gemeen. En ik ben sportief, fitness veel om mijn lichaam gezond te houden. Verder heb ik ooit met het hockeyteam de achtste marathon gelopen. En als ik in Eindhoven ben ga ik altijd even kijken, sfeer opsnuiven."

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.