Volledig scherm

DLL bekijkt overdracht van onderdeel aan 'moeder' Rabobank

EINDHOVEN - Kort na de verkoop van de autoleasetak zet DLL mogelijk een tweede onderdeel buiten de deur. De financieel dienstverlener onderzoekt hoe de samenwerking tussen onderdeel Finance Solutions en de Rabobank kan worden verbeterd.

De studie zou er toe kunnen leiden dat Finance Solutions rechtstreeks bij de bank wordt ondergebracht. Bij dit onderdeel werken 340 mensen op het hoofdkantoor van DLL aan de Vestdijk in Eindhoven. Dat is bijna eenderde van alle personeelsleden van DLL in de stad.

Finance Solutions is specialist in financiële oplossingen voor mkb-bedrijven, en werkt samen met Rabobank. Met het merk Freo bedient de afdeling ook consumenten.

Bronnen binnen DLL bevestigen dat sprake is van een plan om het onderdeel per 1 maart volgend jaar aan Rabobank over te dragen. Bestuurder Emanuel Geurts van vakbond De Unie zegt te hebben begrepen dat mogelijk in de eerste helft van november een besluit wordt genomen.

Volgens een zegsvrouw van DLL vindt 'een inventarisatie plaats naar het nader tot elkaar brengen van de activiteiten van Finance Solutions en die van Rabobank'. "De komende maanden zal daarover een besluit vallen."

Lees woensdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.