Volledig scherm

DLL verkoopt autoleasepoot Athlon voor 1,1 miljard euro

EINDHOVEN – De Eindhovense leasemaatschappij DLL - voorheen De Lage Landen - verkoopt zijn autoleasepoot Athlon voor 1,1 miljard euro aan Mercedes-Benz Financial Services Nederland, onderdeel van het wereldwijde netwerk van Daimler Financial Services.

Dat is vrijdag voorbeurs bekendgemaakt. DLL en Athlon gaan hun personeel vrijdagmorgen om 9.15 uur inlichten.

Verkoopproces
Het verkoopproces zal naar verwachting eind 2016 afgerond worden, zodra de benodigde goedkeuringen zijn verkregen van de regelgevende instanties en andere relevante organen.

Rabobank
Op de dag af is Athlon 10 jaar in het bezit geweest van DLL, een volledige dochter van de Rabobank. Athlon is actief in 11 landen, telt ongeveer 1.100 medewerkers en het hoofdkantoor zit in Almere. De leaseportefeuille van Athlon omvat ongeveer 3,5 miljard euro. De autoleasepoot van DLL draagt meer dan 10 procent bij aan de complete winst van DLL die in 2015 is uitgekomen op 525 miljoen euro.

Onderscheidende rol
Met de verkoop van Athlon komt een einde aan de geruchten dat Rabobank, honderd procent eigenaar van DLL, de hele leasemaatschappij DLL van de hand zou willen doen. Topman Wiebe Draijer van Rabobank: „DLL blijft een belangrijke rol vervullen in ons productportfolio en in de bediening van belangrijke internationale klanten van de bank, vooral in de food- en agrisector. Onder leiding van een sterk leiderschapsteam continueert DLL haar belangrijke en onderscheidende rol voor Rabobank. We zijn trots op hun bijdrage aan de Rabobank Groep en we zetten ons in om de synergieën tussen DLL en Rabobank verder te vergroten.”

DLL is goed voor een kwart van de winst van Rabobank.

Lees zaterdag meer in het ED, of via de e-paper.