Volledig scherm
© Menno Boon

Doorbraak plan Mariënhage en Paterskerk Eindhoven

EINDHOVEN - Een historisch stukje Eindhoven wacht een nieuw leven. Dela kan verder met zijn plan om de Paterskerk en het klooster Mariënhage in het centrum een nieuwe bestemming te geven. De plannen voor herontwikkeling van kloostercomplex Mariënhage en de Paterskerk in Eindhoven zijn definitief rond.

Uitvaartcoöperatie Dela gaat de gebouwen na een jaar uitstel alsnog aankopen en een andere invulling geven, met hulp van de gemeente.

Voorwaarde is wel dat de raad van Eindhoven instemt met het collegevoorstel om hier geld in te steken. De gemeente Eindhoven heeft over 2015 netto circa tien miljoen euro overgehouden, zo blijkt uit de jaarrekening. Daarvan wil het college 1,6 miljoen euro bestemmen voor de gebiedsontwikkeling Mariënhage.

"De Dela heeft een fantastisch plan gemaakt, dat van grote waarde is voor de Eindhovense binnenstad", zegt wethouder Mary-Ann Schreurs. "Wij als gemeente willen hieraan bijdragen. Ook de provincie denkt positief mee."

Schreurs: "Het gaat om een investering: dat geld komt op termijn terug naar de gemeente, bijvoorbeeld via ozb-opbrengst en via toeristenbelasting die het nieuwe hotel zal opleveren. We komen op heel korte termijn met een uitgewerkt voorstel aan de raad."

Lees alles over dit onderwerp in het ED van vrijdag of via onze digitale krant.