Volledig scherm
© Kees Martens/fotomeulenhof

Draait de Genneper Watermolen in Eindhoven wel of niet?

EINDHOVEN -  Bernard van Stekelenburg weet van niets. Helemaal van niets. De molenaar van de Genneper Watermolen in Eindhoven is dan ook hoogst verbaasd als hij hoort dat zijn huurbaas, de gemeente Eindhoven, niet tevreden is over zijn aanpak. "Maatregelen omdat ik de molen niet vaak genoeg laat draaien? Onzorgvuldig gebruik? Da's allemaal nieuw voor mij", reageert de Eindhovenaar verbaasd.

In een memo aan de gemeenteraadsleden spreekt cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs (D66) haar ernstige zorgen uit over de staat waarin de molen verkeert. De watermolen als geheel wordt al langere tijd niet gebruikt, zo schrijft de wethouder en is vooral in gebruik als winkel in dierenvoeding.

'Twee tot drie keer'
Van Stekelenburg (53) huurt de watermolen in de Genneper Parken in het zuiden van Eindhoven al meer dan dertig jaar. Hij heeft er samen met zijn echtgenote Mary een handel in zaden en diervoeders. "En de molen draait elke week minstens twee tot drie keer. Niet elke dag en niet de hele dag, dat klopt. Maar het is hier ook de Efteling niet. Ik ben een ondernemer die druk bezig is zijn boterham te verdienen."

Dat lukt aardig, voegt hij daar aan toe. "Daarom heb ik ook tijd om bezoekers rond te leiden en ze de watermolen te laten zien, zoals ook afgesproken is in het huurcontract dat al tientallen jaren oud is."

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
© Jurriaan Balke