Volledig scherm
© Bert Jansen

Drie keer ongewenst bezoek kraakpand Nijverheidsweg Eindhoven

EINDHOVEN – Drie keer hebben particuliere beveiligers en de politie in de nacht van maandag op dinsdag op moeten treden bij het voormalige kraakpand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven. Volgens de eigenaar kwamen de voormalige krakers terug om spullen op te halen.

De eigenaar heeft een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om het pand tegen ongewenst bezoek te beschermen. Dat lukte in de nacht van maandag op dinsdag wel. Via het bedrijf werd de politie ingeschakeld. Die moest volgens de eigenaar drie keer optreden.

Hij denkt dat de krakers spullen op wilden halen die nog van enige waarde waren. "Maar dan hebben ze pech. Die spullen zijn allemaal afgevoerd, ook een muziekinstallatie. En de caravan is ook opgeruimd."

Het pand werd in juni gekraakt, ondanks dat het nog geen jaar leeg stond. Via de rechter kreeg de eigenaar gelijk. Maar toen hij zijn eigendom 'terugkreeg' bleek maandag dat de 'krakers' er flink hadden huisgehouden. De schade kan oplopen tot een miljoen euro. Het pand moet van binnen helemaal gestript en opgebouwd worden voordat het verhuurd kan worden.