Volledig scherm
Bij een ongeluk op de Huizingalaan zijn 5 gewonden gevallen. © Bert Jansen

Drie kinderen (6 en 9) en twee volwassenen gewond bij ongeluk in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Drie kinderen (6 en 9 jaar), een man (29) en een vrouw (33) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de Huizingalaan met de Roelantlaan in Eindhoven. De vrouw en kinderen uit Eindhoven zijn naar het ziekenhuis gebracht, 2 naar Nijmegen en 2 naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Zij zouden buiten levensgevaar zijn.

In een auto zaten een Eindhovense vrouw haar 6-jarige dochter, 9-jarige zoon en een even oud neefje. De auto van de vrouw kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand en de inzittenden kwamen bekneld te zitten in het voertuig. Deze moesten door de brandweer worden bevrijd. 

In de andere auto zaten 2 mannen. De 29-jarige bijrijder uit Son en Breugel liep een gebroken neus op door het ongeval. De 28-jarige bestuurder uit Eindhoven bleef ongedeerd.

Oorzaak
De 28-jarige Eindhovenaar reed over de Huizingalaan en kwam vanuit de richting van het centrum van Eindhoven. De 33-jarige vrouw reed over de Fakkellaan richting Roelantlaan, en verleende op de kruising met de Huizingalaan geen voorrang aan de 28-jarige automobilist. Beide auto’s kwamen met elkaar in botsing. 

Geen alcohol
Er was geen alcohol in het spel volgens de politie. Vijf ambulances, 2 brandweerwagens, politie en een traumahelikopter ter plaatse. De tweede opgeroepen helikopter werd afgezegd. 

Volledig scherm
Bij een ongeluk op de Huizingalaan zijn 5 gewonden gevallen. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Hulpverleners bij een auto aan de Huizingalaan. © Bert Jansen
Drie kinderen, een man en een vrouw zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de Huizingalaan met de Roelantlaan in Eindhoven.