Volledig scherm
Studenten en docenten van creatieve school SintLucas voor de nieuwbouw op Strijp-S. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Drukte rond nieuwbouw SintLucas op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - Leerlingen blij, leraren in hun nopjes en zelfs de overburen varen er wel bij: de nieuwbouw van creatieve school SintLucas op Strijp-S is in gebruik genomen door de 2000 vmbo-leerlingen en mbo-studenten. 

Overal lopen, zitten, hangen, lunchen of fotograferen jongeren rond de nieuwbouw aan de Torenallee. De tweedejaars Merel van Haaren uit Vught en Marijn Meesters uit Eindhoven maken net foto's voor een opdracht. "Ja de nieuwbouw is wel heul erg anders dan die oude meuk aan de Von Flotowlaan", zegt Merel. "Het is erg licht en giga groot. Alleen iedere keer naar de zesde verdieping lopen is wel een gedoe. Maar we missen nog wel een Jumbo en een pizzaboer. Bij onze oude locatie zullen ze verlies draaien nu wij daar weg zijn", lacht Merel.

Op een bankje voor de ingang van de nieuwe school zitten de leraren Luc Peersman en Ron van Hal te genieten van het zonnetje. "Het gebouw is niet eens af en toch loopt iedereen hier al met een grote smile rond. We hadden gewoon zin om aan te slag te gaan na de vakantie", zegt Peersman.

Bouwvakkers
Het enige minpuntje is dat het gebouw nog niet af is en er nog overal bouwvakkers rondlopen. "Onze afdeling audiovisuele vormgeving is nog wat kaal", zeggen Thirza van der Werff uit Tilburg en Koen Smink uit Woensel. "In een van de wc's zit een deur van triplex met een gat", vertelt Koen lachend. Toch is het een mooi gebouw, vinden ze.

Ook bij de horeca-overburen zijn ze blij met SintLucas. Bagel & Juice heeft wat worstenbroodjes en instapgerechten op de kaart gezet, terwijl Intelligentia Ice het stikdruk had in de lunchpauze. De Vershal en de winkels in de Urban Shopper waren maandag en dinsdag dicht.

Opening
De officiële opening van het gebouw door minister Jet Bussemaker van onderwijs is op zaterdag 29 oktober in de Dutch Design Week (22-30 oktober). Die week is er een soort open huis voor de creatieve school met allerlei activiteiten en exposities.