Volledig scherm
Adriaan Stoop van de Eindhovense band The Moods drumt op de snelweg

Drummer Eindhovense band The Moods verrast filerijders A27 met spontaan optreden (video's)

EINDHOVEN - Drummer Adriaan Stoop van de Eindhovense band The Moods steelt vandaag de show op het internet met een bijzonder filmpje. Onderweg naar een optreden liep hij zondag met de bandbus vast in een file op de A27 door een ongeluk. Hij laadde snel zijn drumstel uit en ging een lekker potje drummen.

''Ik zag de ambulances voorbijrijden en toen wist ik dat ik daar nog wel even in die file zou staan", legt Stoop uit. ''Toen kreeg ik spontaan het idee. Via Whatsapp zeiden de andere bandleden meteen: doen! Vervolgens heb ik aan iemand gevraagd of die even zou willen helpen alles weer snel in te laden als het verkeer weer zou gaan rijden."

Beste fragment
Het drumstel was in een paar minuten opgebouwd en Stoop begon te jammen. ''Het was niet erg relaxed zo in de hitte, wel leuk. In het begin wist ik ook nog niet helemaal wat ik nou precies ging doen, maar toen waren mensen al aan het filmen. Het eerste filmpje is daarom niet het beste fragment, pas na een tijdje kwam ik lekker op dreef."

Uiteindelijk speelde Stoop ongeveer een kwartiertje op het warme asfalt. Daarna maakte hij nog een praatje met zijn toeschouwers. De aandacht voor het filmpje verrast Stoop een beetje maar hij vindt het erg leuk, zegt hij.

Lekker spelen
De meeste mensen vinden het een leuk filmpje maar op internet reageert niet iedereen enthousiast op de actie. Sommige mensen vonden het gevaarlijk wat Stoop deed. Bang voor een bekeuring was hij in ieder geval niet: ''Dat kon me echt niks schelen. Ik dacht, ik kan hier nog een tijdje gaan zitten kniezen in de auto of ik ga lekker spelen."