Volledig scherm
© Menno Boon

Econic: starters aan de slag met nieuwe financiële diensten

EINDHOVEN - Met Econic hebben ABN AMRO en StartupXL een nieuw broeinest voor financiële technologie opgericht. Het nieuwe centrum is gevestigd in een deel van het pand van ABN AMRO aan de Vestdijk in Eindhoven, met een eigen ingang en sfeer.

In eerste instantie worden zeven vernieuwende ideeën uit het personeel van de bank en vier ideeën van startende bedrijven uitgewerkt. Maandagmiddag werd het centrum officieel geopend.

Econic werkt met een beproefd proces dat eerder succesvol werd toegepast door HightechXL in de Startupbootcamps op de High Tech Campus in Eindhoven. Begeleid door deskundigen van onder meer HightechXL en de bank gaan de jonge ondernemers aan het werk om het idee binnen een half jaar werkend te krijgen. Daarna is het de bedoeling dat deze verder uitgerold worden.

In een sfeer van open innovatie gaan in totaal zo'n 50 mensen, deels part time, werken aan de innovaties. Het gaat onder meer om een universele bankkaart, het bijeenbrengen van vragers en aanbieders van geld, het inzetten van de partners van expats en het beheren van klanteninformatie.