Volledig scherm
De kruising Kanaaldijk-Zuid (links) – Breitnerstraat (rechts). Straks móet autoverkeer hier rechtsaf. Verkeer de stad in kan langs het kanaal – met dubbele fietspaden – rijden. Foto Tom Valstar/fotomeulenhof

Eenrichtingsverkeer op stukje Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven

EINDHOVEN – Eenrichtingsverkeer op een stukje Kanaaldijk-Zuid de stad in en op een klein deel van de Breitnerstraat de stad uit, en een vrijliggend fietspad langs het Eindhovensch Kanaal.

Dat is het plan dat de gemeente Eindhoven voorbereidt. Daardoor wordt ook het lastige kruispunt Kanaaldijk-Zuid/Breitnerstraat een stuk overzichtelijker en dus veiliger. De eerste werkzaamheden worden waarschijnlijk in november uitgevoerd, later volgt de rest.

Langs het kanaal komt een dubbelzijdig fietspad. Waar de weg wat breder wordt, komen bovendien 22 nieuwe iepen met klimop eronder en vijftien zomereiken met hortensia's te staan. Mocht besloten worden het bedrijventerrein een woonfunctie te geven dan kan de straat nog groener worden, aldus een woordvoerder.

Er is al een vergunning bij waterschap De Dommel aangevraagd. Die toestemming van het schap is nodig omdat hemelwater straks op het Eindhovensch Kanaal geloosd wordt, en niet meer in het riool gaat.