Volledig scherm

Eerste bewoners komen aan in La Luna op TU Eindhoven

EINDHOVEN - De eerste bewoners van de studententoren Luna, voorheen het gebouw Potentiaal op de TU Eindhoven, nemen vrijdag hun intrek in de volledige ingerichte studio's. De oplevering van de begane grond en eerste etage laat nog enkele weken op zich wachten.

Camelot Europe BV gaat het beheer doen van de 441 woningen tellende toren achter het hoofdgebouw van de TU/e. Er wordt nog wel volop gewerkt, maar omdat het schooljaar begint, moesten de flatjes nu al klaar zijn. Dat is gelukt, laat een woordvoerder weten.

De studenten, afkomstig uit Nederland en 26 andere landen, trekken er in groepen van 70 in. Vrijdag zijn de vroege vogels aan de beurt. Zij verbleven al in een hotel of een andere kamer van Camelot. De studenten worden begeleid door de huismeester en een team van 11 mensen.

Lofts
Alleen enkele van de duurdere lofts met dakterras op de bovenste, 14de verdieping zijn nog te huur. Studenten kunnen hier een jaar blijven wonen. Nederlandse bewoners mogen maar een halfjaar blijven.

Op de begane grond en eerste verdieping komen onder meer een supermarkt, een horecazaak, kinderopvang en ruimtes voor studentenorganisaties. De officiële opening is op 30 september gepland.