Volledig scherm
Luuk de Jong. © Joep Leenen/Pro Shots

Eerste minuten De Jong en De Jong bij PSV

EINDHOVEN - Siem de Jong is al een maand PSV'er, maar speelde in wedstrijdverband nog niet met Luuk de Jong. Tegen Excelsior was het dan eindelijk een feit en stonden de broers in één team op het veld.
Tien minuten voor tijd kwam Siem de Jong er op Woudestein in en zijn jongere broer speelde het duel bij PSV uit. Het gebeurde voor het laatst in 2012, bij Oranje, dat beiden samen in een elftal in actie kwamen. In clubverband was het voor het laatst bij De Graafschap, bij de junioren.
 

Luuk de Jong was na afloop zeer content met het debuut van zijn broer in de eredivisie voor PSV. Bijna schoot de invaller nog de 1-4 binnen, op aangeven van.....Luuk de Jong.
De jongste broer en doelpuntenmaker legde het duel voor rust in een beslissende plooi, met de 1-2. "Een goal van Siem had het misschien helemaal compleet gemaakt. Maar verreweg het belangrijkste is natuurlijk dat we hier vanavond winnen en de punten pakken. Misschien hadden we nog wat vaker moeten scoren, maar we gaan nu met vertrouwen naar Rusland."