Volledig scherm
© Joep Leenen/Pro Shots

Eerste prijs als prof haalbaar voor Jong PSV (video)

EINDHOVEN - Jong PSV kan zich vrijdagavond voor de tweede keer in vier jaar tot periodekampioen kronen. Ook in het eerste seizoen dat de ploeg actief was in het betaald voetbal (2013-2014) was het al prijs.

De formatie van (toen nog) Darije Kalezic herstelde zich in de loop van dat grillige seizoen knap na een matige start.

Van die lichting beloften van toen zijn alleen Jordy de Wijs en Bram van Vlerken nog actief bij het huidige Jong PSV. De Wijs is formeel al lid van de A-selectie van PSV en zat alleen op de bank in de duels die voor het periodekampioenschap leidden. Hij speelt momenteel zijn wedstrijden bij het beloftenteam. Van Vlerken kwam in 2013 ook nog niet in actie en maakte pas later dat seizoen zijn debuut bij de beloften. Tot een officiële wedstrijd in PSV 1 is het voor hem nog niet gekomen. De oogst voor het eerste elftal uit de talentenploeg van 2013 viel sowieso wat tegen. Spelers als Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Memphis Depay waren kort daarvoor al doorgeschoven naar PSV 1.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

Jong PSV kan vrijdagavond geschiedenis schrijven door de eerste periodetitel van dit seizoen in de Jupiler League te pakken. Coach Pascal Jansen en middenvelder Pablo Rosario blikken vooruit?