Volledig scherm
Warm onthaal voor Siem de Jong bij PSV

Eerste training Siem de Jong bij PSV: warm onthaal (video)

EINDHOVEN - Het legioen van PSV heeft Siem de Jong al in de armen gesloten. "Dat embleem staat je goed", riep een van de supporters tegen de speler, die maandag een huurovereenkomst voor een seizoen ondertekende. Hij bedoelde waarschijnlijk: 'dat embleem staat je beter dan het logo van Ajax'.   

De Jong gaf Ajax de eerste optie om dit seizoen te gaan voetballen, maar omdat een terugkeer naar Amsterdam er niet inzat, kwam hij in contact met PSV. De Einhovenaren maakten daarna werk van het aantrekken van De Jong.

Terwijl de meeste spelers na de lange ochtendtraining redelijk snel de kleedkamer konden bereiken, moest Siem de Jong heel wat handtekeningen zetten. Geen kritische noot was er over zijn flirt met Ajax. Bij het handtekeningen zetten kreeg hij assistentie van zijn broer Luuk, die de linkerflank met wachtende fans voor zijn rekening nam.

Lees meer over PSV woensdag in het Eindhovens Dagblad van woensdag of via onze e-paper.

Volledig scherm
Siem de Jong stond dinsdag voor het eerst op het trainingsveld van PSV. De middenvelder tekende maandag een huurcontract voor één seizoen. De Jong herstelt momenteel van een hamstringblessure en hoopt op 10 september fit te zijn voor zijn eerste wedstrijd samen met zijn broer Luuk in de ploeg.